Saffet Çam Ortaokulu

Vizyon: Toplam kalite yönetmini ve kurum kültürünü ön plana çıkartmış,bilimsel, sportif ve sosyal etkinliklerde adından söz ettiren,güvenli, modern ve sağlıklı koşullarda eğitim ortamının hazırlanmış,öğrenci yetenek ve ilgilerini değerlendiren, rehberlik ilkelerin bağlı olarak, öğrencilerini ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler olarak yetiştiren, kurumu bu yönde geliştiren, Yalova ilinde ve ülkemizde adından söz ettiren bir eğitim ve öğretim kuruluşu haline getirmek.

Misyon: Türk milli eğitiminin amaçları doğrultusunda, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı,kendi toplumsal ve kültürel değerlerini evrensel değerler içindeki önemini görebilen ve bu değerlerin gelişimi ve tanıtımı yönünde mücadele eden fertler yetiştirmek, okulumuz öğrenci, veli ve öğretmenlerine güvenli bir ortamda nitelikli bina kompleks ve donanımlarında modern ve yeterli, bilimsel, sosyal ve sportif alanlarda katılımcı, öğrenci yeteneklerinin ön plana çıkarıldığı, toplam kalite yönetiminin felsefesini ve temel ilkelerini eksiksiz uygulayabilen, sürekli iyileşme ve gelişmeyi esas alan, kamu kültürünü özümsemiş bir eğitim ve öğretim ortamı oluşturmak.

Başarılar:

Saatler: 08.50 - 15.05